Koplataan inhimillisesti

Hallitus on päättänyt ottaa ensi vuonna 500 pakolaista Syyriasta. Se on muihin pohjoismaihin nähden vähän. Esim. Ruotsi ottaa 15 000. Yli kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut Syyriassa jättämään kotinsa sisällissodan vuoksi. Kotinsa jättäneissä on miljoona lasta. En halua kääntää selkääni heille. Meidän on autettava heitä Lähi-idässä ja oltava valmiutta myös nostamaan
pakolaiskiintiötämmekin. Tässä suhteessa hallitus on toiminut mielestäni oikein. Lasten hätä on aina sattuvaa. Autetaan osaltamme heitä.

Lohduttomuus, hätä ja pelko ovat aina henkilökohtainen tragedia, vaikka sama hätä olisi
suuremmallakin joukolla. Näin Syyriassa kuin Suomessakin.

Lapsen sairastuttua vakavasti on vanhempien huoli sanoin kuvaamaton. Samanlainen auttamisen halu ja tarve on myös suomalaisten lasten osalta. Mielestäni meidän on oltava kansainvälisessä humanitaarisessa toiminnassa mukana, mutta myös huolehdittava kaikista suomalaisista lapsista. Pistetään Uuden Lasten Sairaalan rahoitus kerralla kuntoon. Hallitus on varannut kehysriihessä tarkoitukseen 40 miljoonaa. Se ei riitä. 30 miljoonaa pitäisi kerätä kansalaisilta ja 50 miljoonaa saada muuta vierasta pääomaa.

Koplataan nyt inhimillisesti. Otetaan Syyrialaispakolaiset, mutta samalla turvataan Uuden
Lasten Sairaalan rahoitus valtion budjetista, niin ettei kansalaisilta tarvitse rahaa kerjätä eikä perustaa säätiöitä vuokralla rahastamaan.

turuka
Kokoomus Savonlinna

Kansanedustaja 2011-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu