kajturunen

Lain varjolla tehty pakkokauppa lopetettava

Jätevesiasetus on kumottava. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi lauantaina 21.2 Itä-Savon nettilehdessä http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/valtio-ei-ryntaa-korvaamaan-turha... jätevesien käsittelyn yhteydessä, että lainsäädäntö on huonoa.

Kokoomusministeri toteaa: ”Huono lainsäädäntö pitää korjata, mutta on vaikea ajatella, että valtio maksaisi korvausta jo tehdyistä remonteista.”

Vaikka ministeri haluaa haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen kanssa jäitä hattuun ja maalaisjärkeä peliin, ei sitä saada siirtymäajan pidennyksellä.

Epäloogisuus asian käsittelyssä on ilmeinen jos nykyistä jätevesiasetusta ei kumota.

  1. Keskusta-puolueen viime vaalikaudella runnoma jätevesiasetus on kohtuuton ja se pakottaa kansalaiset ostamaan kalliita järjestelmiä, jotka eivät edes toimi.

  2. Nyt Kokoomus-ministeri myöntää huonon lain, mutta ei voi ajatella että siitä aiheutuneita kuluja kansalaisille korvattaisiin.

  3. Kokoomus-ministeri Grahn-Laasonen tuo maaliskuussa valtioneuvostoon esityksen siirtymäajan pidentämisestä kahdella vuodella vuoteen 2018. Lisäaika hukkainvestoinneille ei ole oikea ratkaisu, vaan nykyinen lainsäädäntö on korjattava.

Yksinkertainen ratkaisu olisi vaatia vesistöjen läheisyyteen ja pohjavesialueille umpisäiliö ja muun haja-asutusalueen osalta nykyinen jätevesiasetus kumotaan. Loppuisi nyt lain varjolla tehty toimimattomien ”paskapönttöjen” pakkokauppa, joka on maksanut jo kansalaisille satoja miljoonia euroja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

Asetus on voimassa, mutta investoinneille on asetettu takaraja

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ja jos keskusta on seuraavassa hallituksessa niin tehdään uusi muutos ja palautetaan kaikki ennalleen. Luultavasti vielä sakotetaan niitä jotka eivät vielä ole alkaneet paskahautaansa kaivamaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Kyllähän se ihan oikeasti on näiden päättäjien vika ollut, kun asiaa pidetty esillä ja muovipönttöjen myyjät lyö rumpua siitä "miten aika loppuu kohta", eikä enää meinaa ehtiä ollenkaan. Mökin mummuille sitten käyty "ilmaisia" suunnitelmia tekemässä ja samalla nimeä paperiin. Kun olisi valta ja voima, niin laittaisin nuo asiasta päättäneet maksamaan joka rovon takaisin huijatuille.
Meillä on vuosikymmeniä toiminut sakokaivo, eikä sen kummempaa järjestelmää tule. Jos joku haluaa omalla kustannuksellaan kaivella parempia pönttöjä maillemme, niin se toki sopii..ei heti aamusta, ettei uneni häiriinny, ja ilmoitus muutenkin ensin.

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen

Tyypillistä suomalaista "kun yksi kärsii, kaikkienpitää kärsiä" -solidaarisuutta.
Paskaa lakia ei voi kumota, koska kaikki eivät ole vielä joutuneet kärsimään siitä. Ei voi, vaikka laissa ei ole mitään järkeä.

Toimituksen poiminnat