kajturunen

VM Perussuomalaisten linjalle

Valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmä käytännössä toteaa Perussuomalaisten olleen oikeassa. VM on julkaissut helmikuussa "Vakaampi talous ja rahaliitto"-raportin. Julkaisu löytyy VM:n nettisivulta. 

http://vm.fi/documents/10623/1096506/Vakaampi+talous-+ja+rahaliitto+-raportti/b6f7ccd5-2d20-407f-866c-7b79d171ab67

Raportissa VM:n virkamiehet käyvät suhteellisen kriittisesti eurokriisin etenemistä ja sitä, mitä kaikkea kriisin varjolla on päätetty. Raportin olisi voinut yhtä lailla kirjoittaa joku perussuomalainen. Raportissa todetaan yksiselitteisesti ja perustellusti se, että komission laajentuneesta vallasta jäsenmaiden talouspolitiikkaan on päästävä eroon ja pitkällä aikavälillä myös pysyväksi tarkoitettu Euroopan vakausmekanismi, EVM, on ajettava alas. Perussuomalaiset ovat tätä yhteisvastuumekanismia vastustaneet alusta asti. 

Työryhmä esittää käytännössä täydellistä suunnanmuutosta KOK/SDP-hallituksen eurokriisi/EU-politiikkaan, ja on täysin eri linjoilla euroalueen kehittämisestä, kuin mitä on esim. komissio omissa raporteissaan esittänyt. Raportissa todetaan myös komission haluama liittovaltiokehitys ja kansallisten valtioiden itsemäärämisoikeuden kaventuminen.

Olennainen on kahdella viimeisellä sivulla; Johtopäätökset. Raportin johtopäätökset ovat varsin kannatettavat. Paluu no-bailout –säännön noudattamiseen, jolloin nykyinen yhteisvastuu toisten veloista loppuu. Komission saneleman talouskurisäännösten sijaan on palattava markkinatalouteen, jossa markkinat vahtivat yksittäisen euromaan velkaantumista ja talouskehitystä. Keinoksi näiden tavoitteiden toteutumiseen on se, että euroalueelle luodaan järjestelmä, jossa yksittäinen jäsenmaa voi mennä konkurssiin ilman, että koko euroalue olisi uhattuna. Tällöin kaikenlaiset EVM:n kaltaiset yhteisvastuumekanismit olisivat turhia. Turhaa olisi myös komission laaja valta jäsenmaiden talouspolitiikkaan.  

Talousasiantuntijat ovat yksi kerrallaan tulleet eurokriisin hoidossa Perussuomalaisten linjoille. Nyt valtiovarainministeriön virkamiehetkin käytännössä tunnustavat Perussuomalaisten olleen oikeassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Luonnollisista syistä en ole kovin hyvin perillä ps:n Eurooppa-poliittisista linjanvedoista, mutta tästä blogikirjoituksesta äänestäjien on syytä huomata yksi seikka: ps. ei aja Suomen eroa eurosta eikä EU:sta. Ne kansalaiset, jotka näitä molempia tai edes toista haluavat, tekevät varmaan viisaasti, jos etsivät äänelleen kohteen jostain muualta kuin blogistin edustamasta suunnasta.

Toimituksen poiminnat