kajturunen

Uusin käänne paskalaissa: Pyrkiikö Tiilikainen vaikuttamaan työryhmään?

Kimmo Tiilikainen ottaa kantaa Uuden Suomen haastattelussa ( http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/78970-7000-eun-lasku-turhaan-tuskin-saat... ) siihen, että toimimattomien paskapönttöjen myyjien ei tarvitse palauttaa rahojaan takaisin mummoille.”Aktiiviset markkinamiehethän myy ihmisille monenlaista alkaen vaikka pölynimureista”, toteaa Tiilikainen. Hänen mukaan on mummon oma syy, jos hän on lain siirtymäajalla mennyt ostamaan toimimattoman paskapöntön. Tiilikaisen mielestä mummo olisi voinut jättää sen ostamatta ja ostaa sen sijaan toimivan 7000,- euroa maksavan maaperäkäsittelyn. Tiilikaisen mukaan tämä vapauttaa myyjän korvausvastuusta.

Tällaista oikeudentajua ei voi odottaa kuin Keskustalta.

Nyt on syytä valistaa Keskustaa:

Vielä edellisten vaalien alla Tiilikainen sanoi maaperäkäsittelyn maksavan 200-300 euroa, totuus on 20000 euroa.

Tekniikan Maailma ja Helsingin Yliopisto laskivat Ministeriön ohjeistuksen mukaisesti rakennetun maaperäkäsittelyn maksavan lähes 20000 euroa, toisin kuin Tiilikainen väittää.

Tekniikan Maailma ja Helsingin Yliopisto testasivat maaperäkäsittelyn toimivuuden ja testi osoitti yksiselitteisesti sen olevan toimimaton ja sellaisen hankkimisen olevan puhdas virheinvestointi. Eli todistetusti toimimaton, toisin kuin Tiilikainen väittää.

Uusiin rakennuslupiin 2004 jälkeen on velvoitettu asentamaan toimimaton paskapönttö tai rakennuslupaa ei heru. Miten Tiilikaisen logiikka toimii tässä tapauksessa, koska kyseessä on ollut puhdas pakkomyynti?

Suomen lain mukaan vahingon aiheuttajan tulee korvata aiheuttamansa vahinko vahinkoa kärsineelle.

Onko tietoisesti toimimattomien tuotteiden myyminen ollut myös rikoslain vastaista, siitä päättää tuomioistuin!

On selvää, että Keskusta on suojellut omaa puheenjohtajaansa myöntämällä siirtymäaikoja sekä ottamalla kantaa jo etukäteen korvauskysymyksiin ennen kuin Grahn-Laasosen asettama työryhmä on edes selvittänyt vastuukysymykset kuluttajansuojasta. Yrittääkö Keskusta ja Tiilikainen vaikuttaa työryhmän työskentelyyn?

Suomen koko lainsäädäntö kaikessa ankaruudessaan koskee myös Keskustaa. Lisäksi kaikki lait ovat tehty noudatettaviksi, ei ainoastaan paskalaki. Olisiko tässä ryhmäkanteen paikka?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Jos muutaman sadan metrin välein asuu mökin mummo ja välissä liikkuu tuhansittain hirviä, jäniksiä, mäyriä, koiria, kissoja, kettuja ja kymmenin tuhansin lentää lintuja ja ui kaloja jne ja joku karjatilakin voi olla. Mikä kuormittaa ja mitkä ovat kustannushyödyt ja vaikutukset. Olisi koko säädös ja siihen soveltuva tekniikka mietittävä ja vaikutusarvioitava uudestaan. Ovatko asetusta valmistelevat olleet tolkuissaan ja kuinka paljon muuta vinoutunuttasovelletaan tosissaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Odota kohta istutte samaan hallitukseen!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sitä minäkin ihmettelen, kuinka Perussuomalaiset voisivat istua samaan hallitukseen. Ja rehellisesti sanoen toivon, että Sipilälle tulisi mahdollisuus sanoa, että kiitos tarjouksesta mutta tällä kertaa en osta.

Mutta se mahdollisuus taitaa tulla vain, jos Kokoomus jotenkin onnistuu ottamaan kakkossijan.

Saattaahan tämä Puheenvuoro antaa täysin väärän kuvan mutta mitä lähemmäksi vaalit tulevat, sitä vakuuttuneemmaksi tulen perussuomalaisten puheenvuoroista, että he panostavat vaalikampanjassaan erityisesti Keskustan ja keskustalaisten lokaamiseen. Ei kovin hedelmällinen alku tulevalle yhteistyölle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho, ihmettelen hiukkasen kommentissasi sitä että esität epäilyäsi PS:n sopivan samaan hallitukseen keskustan kanssa ja perustelunasi näyttäisi olevan Kaj Turusen kirjoitus. Kirjoitus jossa tuodaan esille totuus siitä että ettei Tiilikaisen esittämä maaperäkäsittely pienpuhdistamon tilalle olisi niinkin edullinen kuin 200-300 euroa, kun kirjoittaja on selvittänyt menetelmän maksavan 20000 euroa.

Onko mielestäsi niin ettei keskusta suvaitse totuuden kertomista? Este hallitusyhteistyöllekö? Jos noin on niin keskusta on Suomelle aivan väärä puolue hallituksen johtoon. Toki tämä on vain minun pienen ihmisen mielipide. Totuus pitää kestää myös politiikassa ja varsinkin totuus. Kieroilu ei ole hyväksyttävää.

Vielä yksi kysymys kommenttisi johdosta. Onko totuuden esille tuominen keskustapuolueen lokaamista? Jotenkin en tunnista kommentistasi Juhoa Juhona verratessani aiempiin kommenttiisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #6

Luin tuon jutun pariinkin kertaan. En pahimmalla tahdollakaan näe siinä Tiilikaisen sen kummemmin syyttävän mummoa tyhmyydestä kuin aikovan vaikuttaa työryhmän työhön mitenkään haitallisesti.

Turunen kuitenkin esittää otsikossa kysymyksenomaisesti, aikooko Tiilikainen vaikuttaa (haitallisesti). Tuonhan lisänhän se otsikon kysymys tosiasiallisesti implikoi. Mummon syyttämisen Turunen sanoo ihan eksplisiittisesti, olkoon sitten vaikka retoriikkaa. En minä ainakaan haluaisi samalle työkeikalle sellaisen henkilön kanssa, joka pistää suuhuni jotain, mitä en ole sanonut.

Tuosta maaperäsaostuksen hinnasta en osaa sanoa. Sen kuitenkin tiedän, että jos kaverini koodaa virheen, jonka minä havaitsen, menen kaverin luo ja sanon, että katsohan koodiasi. Enkä suinkaan ryntää kertomaan kaikille, että nyt kaveri teki virheen. Tietenkin on myös asioita, joista saa kuittailla. Sain minäkin aikanaan kohtuullisen pitkään kuittia, kun pistin PS/2-liitinaikaan hiiren ja näppäimistön ristiin. Ja sitten ihmettelin, miksi ne eivät toimi...

Vedithän sinäkin kohtuullisen herneen nenääsi tuolla Alsion blogissa, kun alettiin kyselemään Soinin Perussuomalaisten säätiöstä. Kyllä minäkin hieman ihmettelen, että puolue tukee säätiötä eikä säätiö puoluetta... Sinänsähän asia ei minulle kuulu. Uskon kyllä, että asian laillisuus on tarkistettu. Mutta vaikka se onkin laillista, niin näyttää se kuitenkin tabu olevan, kun asiasta kyselevät lentävät kuin leppäkeihäs puolueesta.

JK. Kyllähän se kielteisten mielikuvien antaminen vastustajasta tehokas vaaliase on. Mutta samalla se voi olla myös tehokas este myöhemmälle yhteistyölle.

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

"Ja rehellisesti sanoen toivon, että Sipilälle tulisi mahdollisuus sanoa, että kiitos tarjouksesta mutta tällä kertaa en osta."

Tämä mahdollisuus olisi pitänyt antaa myös mummoille.

Toimituksen poiminnat