kajturunen

Suorantalaisten iljettävät lonkerot

Perussuomalaiset ovat yhteiskunta- ja mediakritiikissään oikeassa väittäessään, että heitä ei kuunnella, ja että heidän ajatuksiaan kritisoidaan mediassa muita jyrkemmin.

Tämä johtuu siitä, että suomalaista yhteiskuntaa ryhdyttiin toisen maailman sodan jälkeen rakentamaan sekä sisä- että ulkopolitiikan osalta Neuvostoliiton varjossa. Sodan jälkeen syntyneet sukupolvet tottuivat tähän vasemmistolaiseen suomettumisilmapiiriin, jossa väheksyttiin isänmaallisuutta.

Suorantalaisten tapaisten tyyppien esittämät lausunnot, herjaamisesta puhumattakaan, eivät ole kuuluneet suomalaisen median pelisääntöihin. Siksi meistä useimman on niitä hyvin vaikea käsittää, saati sulattaa, eikä tietenkään pidäkään. Siksi julkista ja vapaata tiedonvälitystä, ja näin ollen ihmisten mieliä, tulee varjella ja suojella suorantalaisten tuhoavilta vaikutuksilta.

Sama, mikä tiedonvälitystä, koskee myös mediakoulutusta johon suorantalaiset ovat ulottaneet iljettävät lonkeronsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tuota noin niin, kansanedustajan mielestä sitten rasistiset julkilausumat ja natsimielisyydet edustavat isänmaallisuutta?

Lisäys: Ja onnittelut uuden leimaavan nimikkeen käyttöönoton johdosta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtakunnan huipulta ammutaan tuntematonta professoria? Naurettavaa, kuten hyvin tiedätte.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Jospa Suoranta uhriutuu ihan omatoimisesti, ilman apuasi, jos sen aiheelliseksi katsoo.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jospa tai sitten ei. Eduskunnan arvovaltaa tällainen syö sikäli kun sellaista jäljellä on.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #12

Edellisen demarihallituksen jäljiltä se on kyllä ikävän vähäistä, mutta eiköhän se nouse kun on pystyvät voimat nyt toimessa.

Hannu Töyri

Valitettavasti Suoranta ei ole yksin, vaan vasemmistolaisten keskuudessa vihapuhe on yleistynyt ja väkivalta lisääntynyt

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mitä tekemistä Juha Suorannan lausunnolla on suomalaisen median pelisäännöillä?

Hän kirjoitti lausuntonsa Facebookissa, mikä on käsittääkseni yhdysvaltalainen nettipalvelu.

Sikäli voidaan kyllä keskustella, että mistä johtuu tiukentunut kieli netissä, onko Suoranta saanut vaikutteita vaikkapa perussuomalaisten Jussi Halla-aholta, joka jo useampi vuosi sitten fantasioi homon päähän ampumisella ja kutsui sosiaalidemokraatteja alhaisiksi matelijoiksi.

Jos tarkkoja ollaa, niin Suoranta ei kritisoinut niinkään perussuomalaisia yleensä, vaan niitä perussuomalaisia, jotka ovat valmiita luopumaan unversalismin periaatteesta: haluavat kohdella ihmisiä eriarvoisesti riippuen heidän syntyperästä ja uskonnosta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Aika paljon on katsottu Olli Immosen kirjoituksilla olevan merkitystä suomalaiseen ilmapiiriin, vaikka julkaisualusta oli, tietenkin, yhdysvaltalainen Facebook.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Media-alan tuntijana Suoranta otti kiinni pallosta jonka persut olivat heittäneet koskien juuri mediaa. Persut ovat jo vuosien ajan syyllistäneet mediaa kaltoin kohtelusta. Suoranta ei vähätellyt persujen mediakritiikkiä vaan päinvastoin otti sen lähtökohdakseen ja myönsi median olevan persuja kohtaan vastakarvaan. Sitten hän antoi oman henk koht näkemyksensä asiantilan syistä.
Hän käytti sanaa iljettävä.
Suoranta otti persujen heittämän pallon ja heitti takaisin - sekö oli syntinsä? Eikö yhteiskunnallisista ilmiöistä enää saa puhua jollei kumartele ja mielistele persuja?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Persujen harjoittamaa "yhteiskunta- ja mediakritiikkiä" alkaa tulla jo sen verran laajalla rintamalla, että on syytä olettaa olevan kyse hallituspuolueen masinoimasta sumutuskampanjasta. Tilanteessa, jossa persupuolue on joutunut perustellusti takinkääntäjän rooliin, on tarpeen kääntää kannattajien huomio ulkoiseen viholliseen.
Tähän nyt viittaa aikaisemmin realopoliitikkona tunnetun Turusen epäuskottava purkauskin.

- Sodan jälkeen syntyneet, suomettuneet ja epäisänmaalliset sukupolvet... Tuubaa Turunen, täyttä tuubaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen vähän pettynyt, sillä Turunen on yleensä ollut rehti ja reilu. Ei näin, Turunen, ei näin. Tarvinneeko perustella edes.

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

Kun kaikki eivät näytä nyt ymmärtävän kupletin juonta, niin annan vihjeen. Asettakaa Suorannan facebook päivitysteksti ja yllä oleva tekstini rinnakkain. En montaa sanaa muuttanut ....

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei tässä mitään epäselvää ollut. Tekstihän tuli tutuksi kaikille kun Putkonen sen toitotti maailmalle. En ole aiemmin kuullut koko proffasta. Se ei poista sitä, että hallituspuolueesta käsin irvitte yksittäiselle kansalaiselle vailla poliittista valtaa.

Toivottavasti mietitte, mitä olette tekemässä.

Harri Immonen

Mm. Petra Nyqvist.. Kirjoitat reiluudesta? Ihan tosi, Juha Suorannan ulostulo iljettävine lonkeroineen oli todella juuri iljettävän pahansuopaista, jopa itse pahaa.

Suorannalla professorina on avainpaikka vaikuttaa tulevien toimittajien ajatusmaailmaan, ja kun toimintatavat ovat tällaiset, niin jokaisella oikeudenmukaisesti ajattelemaan kykenevällä yksilöllä pitäisi olla karvat pystyssä hatun väriin katsomatta.

Suorannan ulostulo on suorastaan järkyttävä ja täysin vastoin kaikkea suvaitsevaisuutta mitä hän ilmeisesti yrittää edustaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Iljettäväsana on nyt muodissa ja sitä tungetaan joka paikkaan. Mikä on oikeasti iljettävää? Ihminen saattaa kauhistua käärmeistä ja tuntea pelkoreaktioita niitä nähdessään mutta yhtä lailla ne ovat kiinnostavia ja jopa kauniitakin. Seksuaalisuuteen liittyy paljon asioita jotka irroitettuna yhteydestään voivat tuntua iljettäviltä vaikka ovatkin nautinnollisia oikeassa yhteydessään. jne. Oikeasti ja yksiselitteisesti iljettävää on minusta väkivalta ja väkivallalla hekumoiminen. Siinä mielessä Suorannan tekstin voi nähdä case Immosen värittämänä, kuka ei tuntisi iljetystä lukiessaan Kai Murroksen ulostuloja. Siinä meillä pitäisi olla yhteinen arvopohja. Niin kauan kuin PS ei irtaudu Immosesta tuo iljettävyys on persuihin liimautunut tarra, varsinkin kun persujen liepeillä on paljon törkyistä (tarkoitan väkivaltaan lietsovaa) viestittelyä.

Harri Immonen

Tottakai Suorannan tekstille halutessaan voi etsiä oikeutuksen vaikka kuun liikkeistä suhteessa maahan.

Suoranta on valitettavasti kirjoitellut jo aiemmin vastaavan tyylisiä, ja professorin virkaan nähden täysin sopimattomia - iljettäviä heittoja.

Sini, se teksti on jo ulkona, ei se muuksi muutu. Se kertoo suomalaisen professorin yksinapaisesta suvaitsevaisuudesta ja arvostelukyvystä paljon. Suorannan päivitys oli kaiken moraalin ja etiikan vastainen, jolle todennäköisesti ei löydy täyttä kannatusta hänen omista joukoistakaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Miksi sille pitäisi löytyä täysi kannatus ja mitkä ovat Suorannan joukot. Käsittääkseni tässä yhteydessä vain SVL'n kohdalla voi puhua joukosta, koska se on militäärisesti järjestäytynyt. Suoranta ei tietääkseni edusta mitään joukkoa eikä johda mitään joukkoa.
Sekä sinä että Kaj Turunen lyötte umpimähkään Suorantaa josta tulee sijaiskärsijä. Teitä harmittaa se että hyvin laajat piirit ovat kavahtaneet natsien esiintymistä virallisen vallan kelpuuttamana kaverina.

Harri Immonen

Olen tyytyväinen siis, ja mikäli, Suorannan tekstille ei löydy kannatusta noin laajemmin. Ehkä toimittajillakin on vielä tulevaisuutta.

Kuinka Suorannasta voi tulla sijaiskärsijä omien toistuvien vihamielisten kirjoitustensa tähden? Kuinka minä 'lyön' umpimähkään häntä, kun minä vain ja ainoastaan kommentoin Suorantaa koskevassa asiassa, Suorannan omaa facebook päivitystä?

Minun puolestani natsit ja ties mitkä SVL:t voivat hypätä tynnyriin ja mennä koettamaan onneaan Niagaralle. Voin lahjoittaa pötkön dynamiittia jokaiselle kokelaalle kyytipojaksi.

Älä muuten vaivaudu edes vastaamaan noihin kysymyksiini, mikäli sinulla ei ole mitään oikeaa annettavaa keskustelulle, tai aiot jollakin tapaa puolustaa Suorannan tekstiä. Ei sitä pysty nimittäin puolustamaan millään seikalla.

Toimituksen poiminnat