Hakkarainen valehtelee tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä!

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on julkaissut 21.10. tiedotteen, jolla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Suomen Uutiset, joka näyttäisi pyrkivän surullisen kuuluisien valemedioiden joukkoon, on sen julkaissut.

Hakkarainen viittaa tiedotteessaan, jonka on myös julkaissut fb-sivullaan, uuteen uusiutuvan energian tuotantotukeen. Toisin kuin Hakkarainen väittää, se ei ole uusi tuulivoimatuki, vaan se on sovittu toteutettavaksi teknologianeutraalisti ja kilpailutuksen kautta. Määrältään uusiutuvalla raaka-aineella tuettu energia olisi 2 TWh.

Hakkaraisen tiedotteen sisältö joutuu outoon valoon myös sen vuoksi, että hän itse on hyväksynyt kyseessä olevan väliaikaisen ja rajoitetun uusiutuvan energian tuen. Se on hallitusohjelmassa ja siitä sovittiin 2015. Hakkarainen ja kaikki muutkin perussuomalaiset kansanedustajat olivat täysin tietoisia tuesta ja hyväksyivät sen niin kuin muutenkin koko hallitusohjelman.

Hallituksen esitystä tuesta ei vielä ole eduskunnan käsittelyssä. Ehdotus on ollut lausuntokierroksella ja tämä huomioon ottaen hallitus valmistelee esityksensä tuesta.

Talousvaliokunnan puheenjohtajana tulen huolehtimaan siitä, että eduskunnan hyväksymä energia- ja ilmastostrategia huomioidaan hallituksen esityksessä tuesta. Strategian mietinnössä todetaan tuen osalta, että se toteutetaan teknologianeutraalisti. Lisäksi mietinnössä on ponsi, jossa todetaan:

”Eduskunta edellyttää, että Valtioneuvosto valmistelee strategiassa mainitun uuden uusiutuviin energialähteisiin perustuvan tuen (enintään 2 TWh) kilpailutukseen perustuen ja teknologianeutraalisti niin, että kilpailutukseen voivat tosiasiallisesti osallistua tuuli-, aurinko- ja CHP-tuotannon lisäksi muutkin mahdolliset uudet teknologiamuodot, mikäli tuki toteutetaan”

Mikäli tuki toteutetaan, siitä ei tehdä tuulivoimatukea, vaan se täytyy olla teknologianeutraali jo eduskunnan päätöksenkin mukaan.

Teuvo nolaa itsensä kun suostuu välittämään omana tiedotteenaan sellaisten "kavereiden" aivopieruja, jotka eivät tiedä faktoja tai eivät niistä välitä.

turuka
Kokoomus Savonlinna

Kansanedustaja 2011-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu