kajturunen

Hakkarainen valehtelee tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä!

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on julkaissut 21.10. tiedotteen, jolla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Suomen Uutiset, joka näyttäisi pyrkivän surullisen kuuluisien valemedioiden joukkoon, on sen julkaissut.

Hakkarainen viittaa tiedotteessaan, jonka on myös julkaissut fb-sivullaan, uuteen uusiutuvan energian tuotantotukeen. Toisin kuin Hakkarainen väittää, se ei ole uusi tuulivoimatuki, vaan se on sovittu toteutettavaksi teknologianeutraalisti ja kilpailutuksen kautta. Määrältään uusiutuvalla raaka-aineella tuettu energia olisi 2 TWh.

Hakkaraisen tiedotteen sisältö joutuu outoon valoon myös sen vuoksi, että hän itse on hyväksynyt kyseessä olevan väliaikaisen ja rajoitetun uusiutuvan energian tuen. Se on hallitusohjelmassa ja siitä sovittiin 2015. Hakkarainen ja kaikki muutkin perussuomalaiset kansanedustajat olivat täysin tietoisia tuesta ja hyväksyivät sen niin kuin muutenkin koko hallitusohjelman.

Hallituksen esitystä tuesta ei vielä ole eduskunnan käsittelyssä. Ehdotus on ollut lausuntokierroksella ja tämä huomioon ottaen hallitus valmistelee esityksensä tuesta.

Talousvaliokunnan puheenjohtajana tulen huolehtimaan siitä, että eduskunnan hyväksymä energia- ja ilmastostrategia huomioidaan hallituksen esityksessä tuesta. Strategian mietinnössä todetaan tuen osalta, että se toteutetaan teknologianeutraalisti. Lisäksi mietinnössä on ponsi, jossa todetaan:

”Eduskunta edellyttää, että Valtioneuvosto valmistelee strategiassa mainitun uuden uusiutuviin energialähteisiin perustuvan tuen (enintään 2 TWh) kilpailutukseen perustuen ja teknologianeutraalisti niin, että kilpailutukseen voivat tosiasiallisesti osallistua tuuli-, aurinko- ja CHP-tuotannon lisäksi muutkin mahdolliset uudet teknologiamuodot, mikäli tuki toteutetaan”

Mikäli tuki toteutetaan, siitä ei tehdä tuulivoimatukea, vaan se täytyy olla teknologianeutraali jo eduskunnan päätöksenkin mukaan.

Teuvo nolaa itsensä kun suostuu välittämään omana tiedotteenaan sellaisten "kavereiden" aivopieruja, jotka eivät tiedä faktoja tai eivät niistä välitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En ota kantaa Hakkaraiseen tai persuihin mutta Turunen ei puhu nyt totta.
Hakkeelle on oma tukensa, aurinkovoima ei ole kilpailukykyinen eikä sillä ole kapasiteettia ja selvitysten tuulivoima on halvin tuotantotapa uusiutuvista energioista, jolloin sillä on parhaat ja ainoat mahdollisuudet kilpailla tuesta.

Tuulivoima-alueita on jo luvitettu tai niitä ollaan luvittamassa moninkertainen määrä siihen, mitä tuen piiriin pääsee.

Jos/kun tuki on tehty niin, että sen piiriin pääsee halvin tarjous niin miten Turunen varmistaa että tarjouskilpa ei mene 100-prosenttisesti tuulivoimalle? Mitä ovat ne "mahdollisesti muutkin tuotantomuodot", joita pitäisi ensi vuonna tukea ja joista ilmeisesti emme vielä tiedä mitään. Saisiko vähän niitä faktoja?

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

...niin, että kilpailutukseen voivat tosiasiallisesti osallistua tuuli-, aurinko- ja CHP-tuotannon lisäksi muutkin mahdolliset uudet teknologiamuodot, mikäli tuki toteutetaan”

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kilpailutus on tehty niin, että muilla kuin tuulivoimalla ei ole mahdollisuutta menestyä siinä. Jolloin kyseessä on uusi tuulivoimatuki. Esim. CHP-laitosten mahdollisuudet menevät kun niiden koko on rajoitettu mahdollisimman alas.

Millä ajattelit varmistaa, että tuki jakautuu teknologianeutraalisti?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oletko lukenut TV-KY:n 2.10. lähettämän kannanoton?
Lainaus:

"Eduskunta edellytti strategiasta antamassaan kannanotossa Talousvaliokunnan mietinnön mukaisesti, että mikäli tuki toteutetaan, kaikkien uusiutuviin energialähteisiin perustuvien teknologiamuotojen tulee voida siihen osallistua. Käytännössä ehdotettu kilpailutus kuitenkin ohjaisi tuet tuulivoimalle.

Tuulivoimaloiden korkeus ja teho ovat kilvan kasvaneet, joten tuulivoimahankkeiden arvioidaan joka tapauksessa pärjäävän parhaiten kilpailutuksessa.

Mikäli eduskunnan tahdon mukaisesti halutaan edistää jo varsin vakiintuneen tuulivoiman sijasta muita uusiutuvan sähkön tuotantomuotoja, tavoitellusta enintään 2 TWh:n tuotantomäärästä näille tuotantomuodoille olisi erotettava oma kiintiönsä."

Viimeinen kappale tärkein. Olen iloinen jos olet kiinnittänyt teknologianeutraliuteen huomiota mutta jos oikeasti haluatte sen toteutuvan, on osa tai koko tuki korvamerkittävä eri tuotantomuodoille. Muussa tapauksessa voimme käydä tämän keskustelun vuoden päästä ja todeta että tuulivoimatukihan siitä tulikin.

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

TEM:n esitys on vasta lausuntokierroksella. Kaikki on vielä täysin auki. Mistään kilpailutuksen ehdoista ei ole vielä päätetty eikä mistään rajoista tai rajoitteista. Itseasiassa siitäkään ei ole vielä päätetty tuleeko koko tukea.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Itseasiassa siitäkään ei ole vielä päätetty tuleeko koko tukea."
Mahdatko tuota uskoa itsekään?

Olen iloinen jos osoitat että minä ja hakkaraiset olemme väärässä. Sitä esitystä olen kommentoinut, mitäpä muutakaan, ja se on korvamerkitty tuulivoimalle. Mikä ei ole ihme kun katsoo valmistelevan virkamiehen ja Suomen tuulivoimayhdistyksen lähesisiä suhteita:

"Tuulivoimaa pitää rakentaa Suomeen lisää. Se on ihan fakta", sanoo Anja Liukko tuesta kysyttäessä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Turunen puhuu itsensä pussiin tai sitten valehtelee: "Toisin kuin Hakkarainen väittää, se ei ole uusi tuulivoimatuki, vaan se on sovittu toteutettavaksi teknologianeutraalisti ja kilpailutuksen kautta."

Onko jotain sovittu vai ei?

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Turuselle kysysmys tämän lauseen johdosta: "Mikäli tuki toteutetaan, siitä ei tehdä tuulivoimatukea, vaan se täytyy olla teknologianeutraali jo eduskunnan päätöksenkin mukaan."

Mitä tarkoittaa teknologianeutraali? Minä pystyn esittämään sille ainakin seuraavat määritelmät:

- kaikille teknologiolle pitää antaa saman verran tukea
- kaikki tuki voidaan antaa mille tahansa teknologialle
- tukea voidaan antaa ihan mielivaltaisesti mille tahansa teknologialle - yksi teknologia ei ole toista parempi.

Kommentoijat voivat keksiä muitakin määritelmiä.

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Kummallista, hallitus sopi hallitusneuvotteluissa leikkaavansa tuulitukea ja se näkyy käytännössä tarkoittavan sitä, että aiemmin myönnetyn 12-vuotisjakson useiden miljardien lisäksi täräytetään uusi 12-vuotinen miljardituki tuulelle, entisen lisäksi.

Jos tukea jostain syystä on maksettava, niin tuulivoima-ala otettakoon mahdollisesti mukaan vasta vuoden 2030 jälkeen, kun tiedetään sen aiheuttamat vauriot meillä ja muualla ja on osattu/ehditty lainsäädännöllä niihin ennakkoon puuttua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Nykyisestä tariffituesta noin puolet on myönnetty tämän hallituskauden aikana. Aika hyvin puolueilta, joista jokainen lupasi ennen vaaleja lopettaa tuulituen. Oikeusministeriksi asetettiin kaveri joka oikeasti luuli, että vielä myöntämätön tuki nauttii perustuslaillista omaisuuden suojaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kun emme ole sähkönsuhteen vielä läheskään omavaraisia, niin on järkevää lisätä sähkön tuotantoa. Tuotannon lisääminen tuulivoimaa kasvattamalla on nopeaa ja edullista moneen muuhun energiatuotantomuotoon nähden.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, junat eivät tuulisähköllä kulje , vaan jäävät Haukiputaan Asemakylälle.

Ilkka Luoma

Ydinvoima on ainoa realistinen tuotannoltaan "päästövapaa" väliajan energiamuoto - Olkiluoto III valmiiksi ja Hanhikivi vauhtiin - sitten myöhemmin ratkotaan nuo uusiutuvat suuremmassa mitassa, kun aurinkokennot tehostuvat reippaasti, ...niin, ja kunhan emme polta biosfäärin biomassoja energiaksi ---

....
SUNNUNTAINA, SYYSKUUTA 21, 2014

Ydinenergiasta pakotettuun energiatasapainoon?

[ … Ydinvoima on energiaa maailmojen alusta. Big Bang alkuräjähdys loi täydellisyydestä pikkiriikkisen epätäydellisyyden ja synnytti vetovoimatekijöinä atomien osaset, joista syntyi ajan saatossa kevyitä atomeja – ja lopulta paljon myöhemmin supernovien myötä myös alkuainetta – uraania, jota nyt halotaan loputtomaan energian nälkäämme … ]

Energia puhuttaa hallituseroina, sotina ja valtapoliittisina virtauksina meillä Euroopassakin – maakaasu on luontoystävällisempää energiaa kuin kivihiili tai raakaöljy. Kaikki nuo kolme ovat hiilielämän kiertojäänteitä kovasta paineesta ja vuosimiljoonien takaa. Tankkaamme siis muinoin elänyttä elämää, niinpä hiilijae-energialla on suorat yhteydet elämään ja biomassoihin, mitä mekin ihmisinä osaltamme olemme.

Ihmisen energian nälkä on kasvava ilmiö –

hyötysuhteiden kehittymisestä ja energiaverotuksesta huolimatta. Elintasomme mitataan näyttö- ja vertailutaloutena 1] ja noihin liittyy väkevästi energeettinen osio muunneltaessa materioita meitä palveleviksi tuotteiksi, välineiksi, kulkuneuvoiksi kuin lämmöksi ja viilennykseksikin. Enemmän energiaa, enemmän materiamuutoksia ja lopulta enemmän ympäristömuutoksia 2].

Miksi meidän on niin vaikeaa vähentää energiankulutustamme?
[2006] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/miksi-on-nii... - blog - ]

Miksi meidän on saatava lisää, enemmän ja useammin. Mikä on meidän energiankäyttö ihmisinä yhtä biomassakiloa kohden. Helppo veikata enemmän kuin millään muulla eliölajilla. Syömmekö muiden mahdollisuuksia – vai onko sama millaista biomassaa kuolonhetkellä biokiertoon kiertyy?

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinenergias... -
.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Leikkaukset tuulivoimatukiin. Puusta ja turpeesta uuden sukupolven polttoaineet. Otteita perussuomalaisten energiapoliittisista tavoitteista vuoden 2015 vaaliohjelmasta, vai sittenkin hallitusohjelmasta tai Suomen uudesta energia- ja ilmastostrategiasta? Soini listaa."

"Soini toteaa, ettei Suomi pelkillä tuulimyllyillä pyöri, mutta ilman niitä saattaa hyvin vaikka pyöriäkin.

– Tämä tarkistetaan nyt. Ensi vuonna luovutaan kokonaan nykyisestä tuulivoiman syöttötariffijärjestelmästä. Tulevaisuudessa hankkeet toteutuvat markkinaehtoisesti. Kymmenien miljoonien säästöt valtiolle. Jos se on hyvä bisnes, niin kyllä sen joku hoitaa."

https://www.suomenuutiset.fi/soini-perussuomalaise...

Soni v. 2016 :"– Tuulivoimatukia on leikattu"

https://www.suomenuutiset.fi/soinin-puhe-kokonaisu... ...jutun kommenttiosiossa yritin tiedustella, kuinka paljon tukea " on leikattu" , en saanut vastausta.

Niin...siis Kuka valehtelee?? Tai valehteli?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Siis papitkin valehtelevat, tai eivät tiedä mistä puhuvat.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

" Tuulitukipiikki on pantu kiinni" julisti Soini muitten mukana :

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

" Voisiko joku asiasta kenties tietävä minua valistaa ; mistä ne höpöttävät vai onko niin kuin pelkään : taas kerran he ovat tekemässä energiapäätöksiä ymmärtämättä tuon taivaallista niiden seurauksista. "

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vanhat jäljet pelottavat. Piikki kiinni = maksetaan 3-4 miljardia ja teknologianeutraali tuki = siivotaan uuden tuen piiristä ihan neutraalisti kaikki muut teknologiat paitsi tuulivoima.

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

Mitäkö tarkoitin kun kirjoitin: "Teuvo nolaa itsensä kun suostuu välittämään omana tiedotteenaan sellaisten "kavereiden" aivopieruja, jotka eivät tiedä faktoja tai eivät niistä välitä."

Hakkarainen itse oli kovin innoissaan uudesta tuesta, koska sillä osaltaan hoidetaan sahojen puruongelmaa. Tuen piiriin kuuluisi sahojen pienet CHP-laitokset, joiden raaka-aineena nimenomaan olisi sahojen purut ja kuoret jotka nyt mätänevät sahojen pihoille. Ihmettelen ettei sahojen puru/kuoriongelma enää kiinnosta Teuvoa. Taitaa tosiasiassa kiinnostaa, mutta kun julkaisee toisten kirjoittamia tiedotteita voi oma asia unohtua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hallitusohjelmassahan ei ollut yksityiskohtia, kuten paljonko tuotantoa tuen piiriin pääsee tai mitä se käytännössä olisi.

Keskustelin tästä valmisteluvaiheessa TEMin virkamiesten kanssa ja he kertoivat silloin, että CHP-laitoksiin pannaan yläraja niille jotka voivat päästä tarjouskilpailuun mukaan "koska hakkeella on oma tukensa". Olen myös keskustellut pieniä polttovoimalaitoksia operoivien kanssa ja he ovat vakuuttaneet, että ei ole mitään mahdollisuutta päästä kilpailutuksessa tuen piiriin koska pienillä tuotantokustannukset per tuotettu yksikkö ovat isompia. Et nyt tiedä mistä puhut jos väität, että esityksen mukaan pienet CHP-yksiköt voisivat päästä tukeen mukaan.

Tällä hetkellä suurimmat tuulivoima-alueet operoivat tariffituella, jolla on jo kustannettu huoltotiet, sähköverkot yms. tarvittava infrastruktuuri. Uuden tuen myötä kilpailukykyisintä on rakentaa tämän piiriin uutta tuulivoimatuotantoa.

Minua ei kiinnosta mitä Hakkarainen ajattelee mutta toivon Kaj sinun ymmärtävän, että esitetyt CHP-laitosten tuotantokapasiteetin rajoitukset sekä pelkästään hintaan perustuva huutokauppa tekevät mahdottomaksi CHP-laitosten osallistumisen tukeen.

En nyt saa vastausta kysymykseen, miten sinun mielestäsi Turunen teknologianeutraalius toteutetaan olosuhteissa joissa kilpailutuksen piiriin pääsevistä tuotantomuodoista tuulivoima on tuotantokustannuksiltaan halvin ja sitä on tarjolla moninkertainen määrä tukeen pääsevästä tuotannosta?

Käyttäjän RiittaLindgren kuva
Riitta Lindgren

Kysyisin teiltä, arvoisa Kaj Turunen, mikä on muuttanut mielipiteenne tuulivoiman tukemisesta vajaassa vuodessa? Alla olevasta linkistä avautuvassa haastattelussa sanotte nimenomaan omana mielipiteenänne, että "tuulivoimalle ei pidä rakentaa mitään uusia tukimuotoja" ja "vuosille 2018-2020 esitetystä uusiutuvan sähkön tuotantotuesta voitaisiin rajata tuulivoima kokonaan pois.

https://yle.fi/uutiset/3-9284207

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä on niin järjenvastaista ettei keksi kuin EU pakottaa tukemaan. EU-maat ovat ainoita jotka ilmastohömpän ottavat tosissaan, nyt kun Trumppikin järkiintyi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

EU ei määrää Suomea antamaan senttiäkään kansallista energiatukea vaan tämä tehdään kotimaisin päätöksin. Makkonen voi rauhoittua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei EU varmaan määrännyt 32000 siirtolaistakaan Saksan ja Ruotsin kautta Suomeen, ne vaan tuli kun ulkorajat oli sattumalta auki. Ei kannata uskoa kaikkea poliitikkojen juttuja. EU on ainoa joka kustantaa Pariisin ilmastosopimuksen.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Herra Turunen : Ihan aidosti , Teillä olisi nyt loistava paikka osoittaa suoraselkäisyytenne ja voittaa äänestäjien luottamus.

Olemmehan me kaikki nyt ymmärtäneet , että vanha v. 2010 tehty tuulitukipäätös tulee meille maksamaan 3-5 miljardia riippuen tuulista ja sähkön hinnasta?

Yllä olevasta linkistä selviää Energiaviraston ´varovainen ´ ennuste , 3,2 miljardia hukkaan heitettyjä verovaroja.

Tähän päivään mennessä olemme maksaneet tätä järjetöntä tukea vasta tarkalleen ottaen 485 272 193,87€.

Eli seuraavina vuosina vuoteen 2030 mennessä heitämme hyvää veronmaksajien rahaa miljarditolkulla Kankkulan kaivoon.

Arvoisa edustaja Turunen : Olkaa Te se rohkea , joka esittää tämän järjettömyyden lopettamista.

Teille kerrotaan perustuslain suojaavan ( ehkä) näitä tuulikoijareita.

Voi olla , että suojaakin, mutta kannattaisi ainakin yrittää ; mitä siinä olisi menetettävää?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo, luin äsken SU:sta vastinekirjoituksen tähän Kaj´n kirjoitukseen. Vastineessa on todettu "Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen vastasi tiedotteessaan Hakkaraiselle tavalla, joka ei ole kansanedustajan arvolle sopivaa."

Eipä tuolta osin ole lisättävää. Samaa jäin itse ihmettelemään hallituksessa olevan ryhmän kansanedustajan sopimattomaan arvosteluun. Otsikko kertoo olennaisen ja ihan huutomerkillä "Hakkarainen valehtelee tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä!"

SU:n avoimessa kirjeessä Turuselle on esitettynä hyvät perustelut hallituksen tukiesityksen kumoamiseksi. Hallituksen esitys ei ole myöskään vastinekirjoituksen mukaan ollut ministerinä olevan Soinin kanta ollessaan PS:n eduskuntaryhmässä 2016. Näin ollen ei myöskään ole ollut koko puolueen kanta.
"Edelleen sovittiin, että uusiutuvien tuotantotukien lainvalmistelua ei edes aloiteta, ennen kuin puolueeton kaksivaiheinen terveystutkimus on valmistunut. Tuulivoiman tulevaisuus, mahdollisine tukijärjestelmineen, piti ratkaista vasta perusteellisen terveysvaikutustutkimuksen jälkeen."

https://www.suomenuutiset.fi/avoin-kirje-kaj-turus...

Niko Sillanpää

Viitsimättä edes lukea, mitä Hakkarainen kirjoitti, jos ja kun kyseisen tukiohjelman toteutumasta 95+% tulee koskemaan tuulivoimaa, kyseessä on de facto tuulivoimatuki.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tätä tässä ollaan tolkutettu mutta ilmeisesti Turusella on tärkeämpää lyödä Hakkaraista kuin keskustella itse asiasta. Voihan silläkin koittaa kääntää huomiota muualle.

Niko Sillanpää

Huomasin ja on aika vähän syytä epäillä, ettetkö olisi oikeassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt herää epäilys, ettei sinisyys ole tehnyt Turuselle hyvää. Nimittäin muistan Kaj Turusen varsin hillittynä ja asiallisena kirjoittajana, kun hän vielä oli Perussuomalaisissa. Nyt tässä on henkilökohtaisen hyökkäyksen makua, siis selvää poikkeamaa aiempaan.

Mitä sitten tuulivoimatukee tulee, niin tuossahan edellä ovat asiaan perehtyneet kommentoijat tuoneetkin esille, että siitähän siinä käytännössä on kyse.

Vaan ehkä kansanedustaja Turunen voisi laittaa sellaista asiaa eteenpäin, että tuulivoimatuottajat velvoitettaisiin osallistumaan säätöenergian tuotantoon. Sehän vika tuulisähkössä on, että se on sattumasähköä. Kiinassa tämä on ratkaistu niin, että se on tuuliturbiini, jota säädetään kysynnän mukaan eikä niin, että muut sähkötuottajat säätävät omaa tuotantoaan tuulen mukaan. Tähän pitäisi pyrkiä Suomessakin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Se että Turunen yrittää lyödä Hakkaraista asialla, josta ei näköjään itse ymmärrä mitään, on kuitenkin pikkujuttu sen rinnalla, että Turunen on eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja ja siinä asemassa tulee puhumaan julkisuuteen puutaheinää.

Tällä hetkellä maamme tarvitsi oikeasti sellaisia henkilöitä johtamaan maatamme, jotka edes ymmärtäisivät mistä puhuvat.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#28

>Tällä hetkellä maamme tarvitsi oikeasti sellaisia henkilöitä johtamaan maatamme, jotka edes ymmärtäisivät mistä puhuvat......

ooo

..... ja olisivat valmiit puhaltamaa alcometriin ennen kokoukseen menemistä.....

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen itse miettinyt joskus sellaista juttua, että menisi eduskuntatalolle joku aamu alkometrin ja kameran kanssa, ja yrittäisi puhalluttaa kaikki kansanedustajat. Olisikin mielenkiintoista kokeilla moniko suostuisi puhallustestiin?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #39

#39

Ei hassumpi ajatus.
Eduskunnan kahvilassa taitaa olla oikeuksia, olisko peräti A- oikeudet.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tyly täyslaidallinen ”Caruna-konnista”: ”Käsi on puoliksi piparipurkissa”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.
US

Tuliko käsi pois piparipurkista vai menikö käsikainaloita myöten veronmaksajien taskuille?
Pers-kepu-kok myi Lapin-sähkön Carunalle ? Kaupat löytiin lukkoon joulukuussa-15.
lähde:
TEM-15
Lapin- ja itä-Suomen maakaapeloinnit Caruna kuppaa etelän kasvukeskuksilta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kun puolue repeää ja taistelu kansan äänistä alkaa, näyttää heikomman kannatuksen puolelta tulla sanallisia, suoraan henkilöön käyviä, julkisia kirjoituksia.

Otsikko on mielestäni kyseenalainen. Tyhmäksi tai 'toisten' viestin viejäksi PS:n varapuheenjohtajan nimeäminen, on vähintään arveluttava nöyryytyskeino.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei ihme ettei tämä hallitus saa mitään aikaan.Pers-siniset ja Sipilä-Alkio/Väyryset keskittyy vain riitelemään keskenään vallasta.
Ilmankos kokoomus porskuttaa.Kaikki sataa kokkarien laariin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Puolueet ovat 'rahan hiekkalaatikolla', jossa toisen kakku rikotaan välittömästi, ettei se näyttäisi kauniimmalta kuin oma kakku!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #34

Ilmankos kansan asiat on päin peetä "Kansan"-edustajien edustajat ajaa vain omia etujaan.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Kiveksiäkin kiinnostaa mitä Teuvo kirjoittelee, enemmän kiinnostaa miksi Te rakennatte väkisin uutta tuulivoimatukea ?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Koitin noin kymmenellä viestillä ja eri puolilta asiaa rakentavasti tarkastellen sanoa saman, jonka Ville tuossa tiivisti yhteen lauseeseen.

Vastaus olisi nasta kuulla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä tämä papin saarna oli aiakin, kuin polkupyöräsnistuin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voisiko Hakkaraisen paikalla olla joku ns. isompi kala? Jotenkin asia voisi silloin saada seurauksiltaan ihan eri mittasuhteet, vaikka itse synti olisi sama...
:-)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Aloin lukemaan tätä blogikirjoitusta otsikon takia: "Hakkarainen valehtelee tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä!"

Mietin ensiksi, että onko naisasioista kysymys, vai miksi sahuri/kansanedustaja Hakkarainen valehtelisi ja varsinkin tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä.

Mutta kun jo ensimmäisessä kommentissa Janne Salonen ei hauku persuja tai Hakkaraista, taitaa olla niin, että Turunen on väärässä.

Kun paljastui, että tuulivoima-asiasta olikin kysymys, minulla ei tietenkään riitä asiantuntemusta siitä valehteliko Hakkarainen tahallaan, tyhmyyttään vai pyynnöstä, tai tekikö sen sittenkin Kaj Turunen itse Hakkaraista solvaavalla otsikollaan.

Marko Parkkola

Jahas. Voimayhtiöt haluavat taas pussilleni, kuten kunnon sosialistit konsanaan. Sinisten piti olla keskiluokan verokapina. Milloin se kapina alkaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikä muuten oli sen puolueen nimi, joka hallitusohjelmassa hyvksyi tällaiset tyhmät tuet :)

Kokoomus, keskusta ja.... mikä se kolmas olikaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ryhmien koosta päätellen, SINTUT!

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Sintut ... niin ... toivottavasti eivät keskinäisten emopuoluekaunojensa vaivaamina alennu Vihreiden alaosastoksi, Vihreäksi tulevaisuudeksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Turunen hävisi omasta blogistaan, vastauksia ei nyt saatu.
Ilmeisesti tarkoitus alunperinkin oli haukkua Hakkaraista eikä puhua uudesta tuulivoimatuesta?

Toimituksen poiminnat