kajturunen

Savolaiset kuntaliitosneuvottelut

Puumalan kunta on päättänyt aloittaa kuntaliitosneuvottelut Savonlinnan kanssa. En voi olla antamatta neuvoja Puumalan neuvotteludelegaatiolle tässä mielenkiintoisessa tilanteessa.

 

Savonlinna liittyi Savonrantaan vuoden 2009 alussa ja uuden kunnan nimeksi tuli Savonlinna.

Ennen kuntaliitosta savonrantalaiset siirsivät kaiken kunnan omaisuuden säätiölle, jonka johtoon istuttivat viimeisimmän kunnanvaltuuston. Tällä järjestelyllä Savonrannan kunnan omaisuus jätettiin savonrantalaisille. Yritysmaailmassa järjestelyä pidettäisiin moraalittomana ja lakimiehet puhuisivat velallisen epärehellisyydestä.

Liitosneuvotteluissa savonrantalaiset kiskoivat hiuksiaan, repivät ihokkaitaan ja sirottelivat tuhkaa päällensä. Valittivat ja voivottelivat kohtaloaan. Ulkoisen nöyryyden ja valituksen ohella piin kovat savonrantalaiset neuvottelijat, tummat silmät välähdellen, saavuttivat neuvotteluissa voittoja toinen toisensa jälkeen. Savonlinna putosi polvilleen. Kaupunginhallituksen jäsenen Juha Bilundin sanoin:” Ei riitä että Savonlinna on polvillaan, Savonlinna on rähmällään.”

Savonrantalaisten voitokasta neuvotteludivilsioonaa johti keskustalainen kenraali Matti-Pekka Parkkinen. Voitonjuhlan loppumainingeissa hänet kannettiin Äkkiväärään ja Parkkinen huudatti itsensä kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi.

 

Hyvät Puumalan kunnan kuntaliitosneuvottelijat. Teille on nyt hyvä pelipaikka. Siirtäkää heti kunnan omaisuus säätiöön turvaan tulevan varalle. Sen jälkeen vaatikaa Savonlinnalta ihan älyttömästi rahaa matkailuhankkeisiin, teollisuushallien korjaamiseen ja rakentamiseen. Lisäksi vaatikaa ilmaiset pali-kyydit kaupunkiin, mielettömän hieno ”Puumala-terveydenhuoltojärjestelmä” joka oikeuttaa jokaisen puumalalaisen omaan lääkäriin, ensihoitajaan, erikoissairaanhoitajaan ja kolmeen vapaavalintaiseen hoitajaan. Vaatikaa vapautusta kunnallisveron maksusta ja ympäristöverosta. Luulisi Parkkisen ymmärtävän.

Jos Savonlinna suostuu, liittykää Savonlinnaan silläkin uhalla, ettei Teillä ole kuntalaisten enemmistön valtuutusta.

Jos vaatimuksiinne ei kaikilta osin suostuta, niin loppuaika neuvotteluissa kannattaa näytellä kuollutta. Kotiin palattuanne kysytte sitten kuntalaisilta mihin kuntaan puumalalaiset oikeasti haluavat liittyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Savonranta tuntui ottaneen käyttöön Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan menetelmät, jossa ylioppilaskunnan varallisuus lahjoitettiin pois ennen liittymistä Aalto-yliopiston oppilaskuntaan. Asia lienee edelleen oikeuskierroksella.

Ennen hynttyiden yhteenlaittamista pitää hynttyistä yli puole kiikuttaa turvaan.

Harri Räsänen

Aiemmin Puumalan piti liittyä Mikkeliin, mikä ainakin minusta tuntuu luontevammalta kumppanilta.
Puumalan eteläisten osien olisi parempi liittyä Ruokolahteen.
Miksi ylipäätään neuvotellaan Savonlinnan kanssa?

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Eihän Puumalalla ja Savonlinnalla ole edes yhteistä rajaa! Ei muuten ollut Savonrannalla ja Savonlinnallakaan. Ei hätää mitään: Enonkosken kunnan pohjoisosiata liitettiin kapea kaistale Savonlinnaan niin saatiin "yhtenäinen" alue. Onneksi Savonlinnan ja Puumalan välissä on Sulkavan kunta. Siitä kun napsaistaan pieni alue kunnan eteläosasta laajenevaan kaupunkiin niin taas saadaan lisää "yhtenäistä" aluetta. Miksi siis Puumala ei neuvottele Lappeenrannan kanssa liitoksesta. Ruokolahden tai Taipalsaaren kunnasta voidaan aina liittää kapea kaistale Lappeenrantaa ja Puumalaa yhdistämään.

Olen joskus aikaisemminkin kysellyt tällä Puheenvuoropalstalla, että mitä vikaa kunnallishallinnosamme on kun Ahvenanmaalla saa olla muutaman sadan asukkaan kuntia mutta mannermaalla ei. Kukaan ei ole vastannut. Tuskin viitsii vastata nytkään.

Tapanainen (nimimerkki)

Nykyisin laki ei vaadi yhteistä rajaa. Tuo Savonrannan liittäminen ei oikein tunnu järkevältä ilman Kerimäkeä.
Eikö mainittu Bilund ole paikallinen kommunisti, joka vastustaa kaikkea?

Puumala on siitä erikoinen kunta että länsiosa haluaa Mikkeliin, pohjoisosa Juvaan, eteläosa Ruokolahteen ja itäosa Savonlinnaan paitsi Partalansaari Sulkavaan, johon jo koululaiset kuskataan.Savonlinnaan on Puumalan keskustasta rapiat 100 km. Ei tunnu järkevältä hankkeelta.

Ahvenanmaan kunnat on asia erikseen. Ne ovat kaikki 100 parhaimman kunnan joukossa. Kun taas mainitut Itä-suomen kunnat 100 pers'aukisimman kunnan joukossa.
Mutta pakkovenäjä kouluihin haluaa kunnanisät. Katsokaa ettei teitä liitetä kohta Leningradin oblastiin. Rannat olette jo myyneet.

T (nimimerkki)

Kaj hyvä, olisi mukava jos aloittaisit tämän eduskuntavaalikampanjasi puhumalla totta.

Savonranta ei siirtänyt koko omaisuuttaan säätiölle, säätiölle meni Kääpäsaaren alue, pari sataa hehtaaria metsää, 100 kpl SuurSavon-Sähkön osakkeita sekä kaksi museoitua vanhaa myllyä. Kaikkea tätä omaisuutta käytetään Savonlinnan kaupungin alueen hyvinvoinnin parantamiseksi, kyseessä ei ole mikään yksityissäätiö.

Kaikki Savonrannalle tulevat ns. porkkanarahat käytetään elinkeinopoliittisiin hankkeisiin.

Ilman kuntaliitosta Savonrannan kanssa Savonlinna ei olisi kyennyt maksamaan vanhoja alijäämiään pois ja siten tervehdyttämään talouttaan. Kaupunki on myös myynyt runsaasti metsää ja maata Savonrannalta paikatakseen talouttaa.

Kuntaliitos on ollut molemmille hyvä, isompi liitos olisi ollut parempi mutta tällä mennään.

Mitä Puumalaan tulee niin täytyy vain hämmästellä puumalaisten negatiivista asennetta. Minkähänlaiset neuvottelut he olisivat saaneet aikaan jos neuvottelukumppanina olisi ollut vain Mikkeli? Lakki kourassa kohti sitä keltaista taloa ottamaan vastaan se mitä sieltä on tulossa.

Annetaan demokratian toimia ja käydään kuntaliitosneuvottelut ihan rauhassa. Jos lopputulos tyydyttää Puumalaa kuin myös Savonlinnaa niin tehdään liitos, jos ei tyydytä niin sitten jääköön liitos tekemättä.

Sulkava on kertonut ihan selvällä suomen kielellä ettei se aseta esteitä kuntaliitoksen toteutumisen tielle.

p.s Se Enonkoskelta Savonlinnaan/Savonrantaan liitetty alue on pienempi kuin se alue joka pakkoliitettiin 90-luvun alussa Savonrannasta Enonkoskeen. Siitä ei edes maksettu mitään.

p.s2 Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on Matti-Pekka Parkkinen, ei Juha-Pekka Parkkinen.

En ole kyseinen henkilö. :D

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

Kyllä kyseisen kirjoituksen tarkoitus oli kiinnittää huomiota erityisesti demokratian toimivuuteen. Myös vaalien välillä isoissa ja kuntalaisille merkityksellisissä asioissa olisi järjestettävä sitovia kansanäänestyksiä.
Tavallisen ihmisen ääni on saatava kuuluviin häntä voimakkaasti koskevissa päätöksissä. Enemmän osoitteessa: www.kajturunen.fi

GaryGary (nimimerkki)

Aika kirjava on listasi noista äänestysten aiheista. Ei kun vaan varmistamaan että porukalla on samat tiedot kyseisistä asioista kun edustuksellisessa demokratiassa on päätöksenteossa. Siis esittelyä tarvitaan.

Tietotekniikka on epävarma ja epäluotettava työkalu niin tärkeän asian kuin äänioikeuden käytössä.

GaryGary (nimimerkki)

Miksi vastustat Puumalan ja Savonlinnan kuntaliitosta? Vaikka olet savonlinnalainen..

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

En vastusta. Kysymys kuuluu mihin kuntaan Puumalalaiset haluavat liittyä.

Toimituksen poiminnat