kajturunen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ampuma-aseet

God bless NRA

NRA (National Rifle Association) on yhdysvaltalainen vuonna 1871 perustettu ampumaharrastajien etujärjestö. Järjestön perustivat eversti William Church ja kenraali George Wingate. Molemmat upseerit taistelivat pohjoisvaltioiden puolella ja tästä syystä NRA:n agendaan kuului myös orjuuden ja rotuerottelun vastustaminen. Etnisyyteen perustuvan syrjinnän vastustaminen kuuluu edelleen NRA: n ajamien asioiden listalle.

Hyvä ase vastaan paha ase

Kun paha ase tappaa viattomia, niin hyvä ase tappaa sen viallisen.

Kun ampumavälikohtauksia tapahtuu alkaa hirveä huuto aselakien kiristämiseksi. Parissa viikossa kaikki unohtuu, kunnes taas jossain tapahtuu ja sama laulu taas, aselakeja on kiristettävä.

Minulle sopii että aseiden saantia kiristetään, mutta ei aseet tapa, vaan ihmiset niiden aseiden takana.

Lisäksi jeesustelu on turhaa kun mitään ei kuitenkaan tehdä. Pikku lapsikin tietää, että aseen voi purra vaikka näkkileivästä. Aselakien kiristämisen tilalle olisi vaadittava ihmiskunnan vastuutason nostoa.

Väkivalta kuuluu ihmisen luontoon *

Yhdysvaltojen pelimaailmassa räjähti 2. lokakuuta 2017 [0, sadat luodit patruunapesistään – automaattiset konetuliaseet yhden kädessä muuttuivat tragediaksi [1, joka herätti jälleen kotien asevarustelukeskustelun USA' ssa, sammuakseen republikaanien toimesta alkuunsa? 

 

Poliisihallitukselta suhteellisuudentaju ja maalaisjärki hukassa

Jokainen koiranomistaja on varmaan joskus heitellyt koiralleen palloa tai keppiä. Sellaisten koirien, joilta vaaditaan metsästystilanteessa noutoa, kouluttaminen vaatii kuitenkin hivenen enemmän. Onkin ollut ilahduttavaa, että tähän koulutukseen on viimeisinä vuosina kehitetty erilaisia apuvälineitä. Yksi niistä ns. Dummy-heitin, jonka poliisihallitus on nyt suuressa viisaudessaan todennut luvanvaraiseksi ampuma-aseeksi.

Asedirektiivi muuttuu - työ Suomessa jatkuu

Eilen Euroopan parlamentti hyväksyi asedirektiiviuudistuksen. Kyseessä on paljon ja aiheesta kritiikkiä saaneen uudistushankkeen päivitetty versio ja voikin sanoa, että tässä vaiheessa näyttää kohtalaisen hyvälle. Varsinkin jos vertaa toteutumaa lähtötilanteeseen, joka syntyi terrori-iskujen jälkeisessä kuohunnassa hysterian ja pelonlietsonnan lyötyä kättäpäivää disinformaation ja järjettömyyden kanssa.  

Poliisilain muutos perustuslakivaliokuntaan

Poliisilakia koskeva muutosesitys menee perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi eilen eduskunnassa tekemäni esityksen johdosta. Olen tyytyväinen, että eduskunta on nyt havahdutettu esityksessä piileviin ongelmiin. Haluan selvittää, loukkaako esitys perustuslain takaamaa yksityisyyden suojaa ja yhdenvertaisuutta. Esitystäni kannatti edustaja Hongisto. On harvinaista, että puhemiesneuvoston esitystä muutetaan täysistunnossa kansanedustajan tekemän esityksen perusteella. 

Villi Länsi

Yhdysvalloissa on ollut tämän vuoden 164 ensimmäisen päivän aikana 136 sellaista tapausta, joissa useampaa kuin neljää henkilöä on ammuttu samalla kertaa.

Vuonna 2014 maassa kuoli ampuma-aseisiin yli 33 000 ihmistä. Siis maan sisällä, rauhan aikana.

Väkilukuun verraten vastaava luku Suomessa olisi 500. Yhtenä vuonna. Kuulosta hurjalta, mutta Suomessakin kuolee ampumalla 200 ihmistä vuodessa. Täällä tapaukset ovat kuitenkin itsemurhia melkein kaikki.

Asedirektiivin muutos – aseharrastaja ei ole terroristi

Euroopan unionin asedirektiivin uudistus on herättänyt aseharrastajat. Eikä ihme, sillä komission esitys olisi heikentänyt merkittävästi vapaaehtoista maanpuolustusta ja muuta harrastetoimintaa, kuten metsästystä. Suomessa on yli 300.000 metsästyksen harrastajaa. Ampuma-aseen omistajia on kaikkiaan reippaasti yli 600.000 ja Euroopassa kymmeniä miljoonia.

Finland and its semi-automatic rifles

As a consequence of the terrorist attacks in Paris on 13 November 2015, the EU commission proposed tighter rules governing the issue and use of guns, including a ban for private persons to hold certain semi-automatic firearms. This is unacceptable to Finland for reasons of national defense, and the issue has now attracted some international media attention as well.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä