kajturunen

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsinki-Tallinna -tunnelihanke

Koillisväylältä Suomen läpi muualle Eurooppaan

Liikenneministeri Anne Berner liikenaisena haaveilee uutta tavaravirtaa kaukaa Aasiasta, so. Kiinasta enimmäkseen, mutta myös Japanista ja Korean niemimaalta Euroopan markkinoille. Maantietoa lukeneet muistavat Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti. Nyt Jäämeren rataa |1 myöten Tallinna-tunneliin …

 

Helsinki-Tallinna tunnelia ei tarvita

On aivan järjetön hanke rakentaa tunnelia Helsingin ja Tallinnan välille. Tämä ei tule millään kannattavaksi. Euro tunnelin Ranskan ja Britannian välilläkään ei ollut kannattava ja sitten haettiin konkurssiin, kun velat unohdettu niin tunneli saatiin kannattavaksi.

Jos ylimääräistä 9-13 miljardia niin tälle kyllä löytyy parempiakin kohteita.

Ehdoton ei,  Helsingin ja Tallinnan tunneli hankkeelle.

Liikennehankkeita ja rahoitusta

Voisi tehdä vähän arvovalintaa:
Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin, nämä rahat olisi voinut laittaa liikennehankkeisiin.

Tieverkkomme on rapautunut ja tarvitsee kipeästi rahoitusta ja parannusta ja pitäisi katsoa mistä sitä rahoitusta olisi otettavissa. Tämäkin on sitä arvovalintaa ja pohdintaa , mitä haluamme tehdä. Onko tärkeämpää rahoittaa maahantulija järjestelmää vai laittaa varat liikennehankkeisiin?

Helsinki-Tallinna -tunnellihankkeelle en kuitenkaan näe tarvetta. Laivaliikenne on vilkasta Tallinnaan, joten tunnelille ei mielestäni ole tarvetta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä