kajturunen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansan Tahto

Kansanäänestys vastuutonta vallankäyttöä

Britanniassa jo yli kaksi miljoona ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen uudesta kansanäänestyksestä EU -jäsenyyden puolesta. Viime torstaisen äänestyksen tulos on 51,9 eron puolesta ja 48,1 eroa vastaan.

Etenkin nuoret ovat ravoissaan sodan jälkeisille suurille ikäluokille. 18 – 24 vuotta täyttäneistä 73 prosenttia kannatti äänestyksessä EU-jäsenyyttä. Vastaavasti 65 vuottä täyttäneistä noin 60 prosenttia kannatti eroa. Nuoret kokevat, että heiltä on nyt viety oikeus matkustaa ja työskennellä koko nykyisen EU:n alueella.

Kansa ja sen tahto

Eilen ja tänään olen lukenut, kuten moni muu kansalainen sellaisia uutisia, kuten se, että kansa nyt tahtoo, että ympäristöstä pidettäisiin huolta. Hyvä, hyvä. Samalla hengenvedolla sanotaan, että kansa ei kuitenkaan halua itse tehdä paljoakaan mitään tuon saman ympäristön eteen. :(

Miksi Tarja Filatovia ei kuulla Jutan Suomessa?

"Keväällä yksi päivä voi äkkiä tuoda muutoksen", on Suomen fiksuimman demarin Filatovan sivuilla. Hän on demarien vaiennettua enemmistöä. Hän ei suitsuta Jutalle, joten häntä ei kuulla suurissa wapputapahtumissa.

Arvostetuimman demarin vaientamisen kaltaista on loputtomiin. Vallanhimo, kuolemansynti, aikaansaa herkkusienijohtamista: kasvatus tapahtuu tynnyrissä eli pimeässä keltsussa, niskaan heitetään lantaa (eli sitä ihteään, suoltoa jota vallanhimon riivaama konemeisesti tuottaa) ja päätään pitemmät leikataan päätään lyhyemmiksi.

Rauhannobelisti Ahtisaari jenkaa meitä Natoon!

Presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon saanut Martti Ahtisaari kannustaa Suomea liittymään Natoon 1]. Suomessa kansalaiset, jotka lopulta ”ruumiit pesevät”, ovat suurena enemmistönä, verrattuna Natoon haluajiin, olleet toistuvasti vuodesta toiseen Natoon liittymistä vastaan.

Sankaritarina

Hyvät ystävät ja toverit!

Rakas kotimaamme, jonka me olemme perineet isiltämme ja äideiltämme, on vaikeiden aikojen edessä. Horisonttiin kerääntyneet synkät mustat pilvet iskevät vasamaa ja lipuvat yllemme.

Me olemme joutumassa todella kovaan paikkaan, ja huomisesta ei kukaan tiedä, sillä valtiolaivan kajuutassa on ruori hukassa ja kotimaamme valtiolaiva seilaa vailla järkeä tahi suuntimaa.

Kadonnutta osuuskauppa-aatetta etsimässä

Osuuskauppa Arinan vaalit järjestetään tänä keväänä maalis-huhtikuun vaihteessa. Vaaleissa valitaan kaupan edustajistoon kaikkiaan 65 jäsentä kuudelta alueelta ympäri Pohjois-Suomea. Vasemmistolaiset ovat mukana myös näissä vaaleissa, koska vaikuttaminen kannattaa kaikissa kanavissa. Keräämiltämme listoilta löytyy nelisenkymmentä ehdokasta kolmelta jäsenalueelta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä