kajturunen

Mielipiteen- ja sananvapaus

Hyvät Suomen kansalaiset!

Hyvät Suomen kansalaiset! Nykyisen hallituksen tuhotessa Suomea ja rikkoessa vaalilupauksia, tulee mieleen mitä Suomesta on jäljellä vuonna 2023. Antti Rinteen vappusatanen oli juuri niin katteeton lupaus kuin oli odotettavissakin. Käsi ylös, joka oikeasti uskoi siihen? Vappusatanen olisi ollut tarpeellinen lisä monelle jo valmiiksi pieneen eläkkeeseen. Sipilä onnistui kuitenkin asettamaan lääkkeille 50 euron omavastuun ennen kelakorvausta. 50 euroa ei kuulosta paljolta mutta pienituloiselle jokainen ylimääräinen menoerä on iso lovi talouteen. Satasta siis olisi kaivattu.

Väärinajattelijoiden oikeudet

Prideaktivistit parhaansa mukaan mustamaalaavat ja pyrkivät tuhoamaan jopa yksilön elinkeinon "väärän" mielipiteen vuoksi. Tällainen kehitys on huolestuttavaa, eikä sellaista tule hiljaisesti hyväksyä. Vähiten siksi, että väärän mielipiteen omaavia vaaditaan erotettavan työstään tuon tuosta.

Sananvapaus

En tiedä, mitä sinä ajattelet kun mietit Suomea tänä päivänä? Mitä sinulle merkitsevät turvallisuus, sananvapaus ja toimeentulo? Ne kaikki ovat tällä hetkellä "uhanalaisia lajeja." Rikollisuus kasvaa, turvattomuus kasvaa ja sananvapauttamme on alettu kaventaa kyseenalaisin keinoin. Meillä ei enää ole hyvinvointivaltioita, jossa kantaväestöstä oikeasti välitettäisiin. Suomeen on päästetty rikollisia, jotka on vaaraksi lapsille, nuorille ja naisille.

Miksi hyväksyä muiden mielipiteet

Viime viikolla vietimme Pride-viikkoa, jonka tarkoitus oli nostaa moninaisuus esille lisäten suvaitsevuutta. Unescon yleiskokous vuonna 1995 määritteli, että ” Suvaitsevuus merkitsee, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan.” Miksi sitten kerta toisensa jälkeen pitää suvaita, kun suvaitsevina itseään pitävät eivät kuitenkaan suvaitse sinua? Miksi pitäisi hyväksyä muiden mielipiteet, kun sinunkaan mielipidettäsi ei hyväksytä?

Sananvapauden puolesta on taisteltava

Viime viikkoina kohua ja puhetta aiheuttanut opetus- ja kulttuuriministeriön päätös periä Perussuomalaisten nuorisojärjestöltä valtionavustukset kuluvalta vuodelta takaisin, ei ole pelkästään epäasiallinen ja kohtuuton päätös, vaan se on päätös, joka uhkaa perustuslaillisia oikeuksia; mielipiteen- ja sananvapautta. 

Kansallismielisten liikkumatilaa on kavennettu erityisesti siitä saakka, kun maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuminen menestyi eduskuntavaaleissa. Ja vieläpä varsin onnistuneesti - tuleva hallitus lienee varsin halukas kriminalisoimaan vihapuhetta. 

Kohukansanedustaja vai sananvapaus ongelmana – informaatiovaikuttamistako?

Ollessaan eduskuntavaaleissa ainoa Suomen eduskuntaan valittu maahanmuuttajataustainen Hussein al-Taee joutui sekä henkilönä että aikaisimpine kirjoituksineen kohun kohteeksi, mikä saattoi hänet sairaalahoitoon. Onnistuiko Vladimir Suomessa informaatiovaikuttamisen vaikeassa taidossa?

Vihapuheen kieltäminen rajoittaisi perusoikeuksia

 

Ajatus ns. vihapuheen määrittelemisestä ja kriminalisoinnista on taas noussut esiin. Ajatus voi ensin tuntua hyvältä, kukapa ei haluaisi ihmisten esimerkiksi käyttäytyvän paremmin netissä. Tällä hetkellä vihapuhetta suitsitaan lainsäädännön kunnianloukkaus-, vainoamis-, uskonrauha- ja laiton uhkaus -pykälillä, ja myös pykälää rikokseen yllyttämisestä voidaan käyttää. Pitäisikö vihapuhe vielä erikseen kieltää?

Luovuttamaton sananvapaus

Eräänä aamuna, herättyäni, tajusin uneni.

Uneni viestitti pahaenteistä.

Sanomisteni tarkkuutta tutkittiin kuin sairautta, jolla ei ollut vielä nimeä.

Diagnoosin etsintä tuotti harmia, silti sanoillani saattoi olla 'sairauteen' viittaavia yhteyksiä.

- - -

Totuus paljastui. Olin puhunut, kuten tapani on puhua. Sanoa asiat, kuten ne näen ja koen.

Totuuus ei pala tulessakaan, totesi isoisäni, joka maanviljelyksen puurtajana tiesi, miten tiukassa leipä on.

Totuus on konkretiaa, jota yksikään ei voi kieltää.

- - -

Vaino ja liekki

Kotimaa24-verkkojulkaisu uutisoi 7.2.2019 kappalaisesta, joka sai piispalta varoituksen kritisoituaan yhtä yhteiselämän muotoa Raamatun arvojen vastaisena. "Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström on antanut varoituksen Kristiinankaupungin kappalaiselle Markus Engströmille kielenkäytöstä. Varoitus koskee sanomalehti Syd-Österbottenissa julkaistua Engströmin mielipidekirjoitusta, jossa kappalainen tukee esimiehensä, kirkkoherra Daniel Norrbackin jyrkkiä kommentteja homoseksuaalisuudesta. Asiasta kertoo Kyrkpressen-lehti."

Gender-ideologia korruptoituneen totalitarismin tunnusmerkkinä

Luonnollisen järjestyksen ja ihmisarvon vastainen gender-ideologia (genderismi) nostaa päätään lähellä ja kaukana. Kyse on eräästä ajassamme havaittavasta huolestuttavasta tunnusmerkistä, joka kytkeytyy juuri sellaiseen, mistä me eurooppalaiset kuvittelimme vielä vähän aikaa sitten vapautuneemme. Totalitarismi, tuo käsite, jonka taakse kätkeytyy suunnaton määrä inhimillistä kärsimystä ja kuolemaa, on jälleen kerran noussut monien Euroopan ja sen lähialueiden maiden hallintojen toimia ihmettelevien huulille. Unkarissa, Puolassa ja rajanaapurissamme Venäjällä hallitaan totalitarismin ottein.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä