kajturunen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoimatuki

Tuki vai tulo?

Ympäristölle haitalliset tuet kuuluu terminologiaan jota voisi kutsua vaikkapa leikkisästi "petkuhuiputukseksi". Tällä halutaan selvästi luoda mielikuva jossa ikäänkuin makseltaisiin turhia ikäviä menoeriä valtion kassasta.

Hakkarainen valehtelee tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä!

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on julkaissut 21.10. tiedotteen, jolla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Suomen Uutiset, joka näyttäisi pyrkivän surullisen kuuluisien valemedioiden joukkoon, on sen julkaissut.

Hakkarainen viittaa tiedotteessaan, jonka on myös julkaissut fb-sivullaan, uuteen uusiutuvan energian tuotantotukeen. Toisin kuin Hakkarainen väittää, se ei ole uusi tuulivoimatuki, vaan se on sovittu toteutettavaksi teknologianeutraalisti ja kilpailutuksen kautta. Määrältään uusiutuvalla raaka-aineella tuettu energia olisi 2 TWh.

Tuulivoimatuki se on

Hallitus esittää uutta tuulivoimatukea päätettäväksi vuosille 2018-2020 yhteensä 2 terawattitunnin verran. Uusi tuki on naamioitu "teknologianeutraaliksi kilpailutukseksi", mutta hallituksen esityksestä käy ilmi ihan muuta.

250 miljoonaa uutta tuulivoimatukea. Lindström: "Hienoa".

Valtioneuvosto julkaisi juuri kansallisen ilmasto- ja energiastrategian. Esitykseen sisältyy mm. kahden terawattitunnin "teknologianeutraali kilpailutettu tuki", mikä on orwellimainen nimitys uudelle tuulivoimatuelle. Arviolta 250 miljoonaa euroa lisää pääomasijoittajille.
Ministeri Lindström kuvaili ratkaisua sanalla "hienoa".

Persut onnistuivat torppaamaan yksisarviset

Perussuomalaisten hallitustaipaleeseen on kuulunut monia onnistumisia. Persut ovat valtioneuvostossa mm. estäneet yksisarvisten vapauttamisen Suomen metsiin. Yksisarviset olisivat aiheuttaneet taimikkotuhoja ja mahdollisesti tuhonneet herkkää pohjoista luontoa tavalla, josta toipuminen olisi kestänyt vuosikymmeniä. Tosin kukaan ei ole koskaan ehdottanut yksisarvisten vapauttamista luontoon (persuille tiedoksi, ne ovat mitä todennäköisemmin taruolentoja) mutta koska niitä ei Suomen luonnossa ole, tämä on peruste sille että persut sen torppasivat.

Suomi maksaa ruotsalaisten sähkölaskua

Järjetön meno jatkuu vaalikauden loppuun asti. Viimeisimpinä älyttömyytenä hallitus, yhdessä kepulaisten, vihreiden ja vassareiden kanssa, päätti ryhtyä tukemaan ruotsalaisia sähkön kuluttajia ja ruotsalaista elinkeinoelämää Ahvenanmaan kautta. Kyseessä on lakiesitys jonka talousvaliokunta hyväksyi. Paitsi perussuomalaiset. Tässä vastalauseemme, jonka kirjoitin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä