*

kajturunen

luokkasota

Suomi 100 vuotta ja kommunismi 100 vuotta

Samalla kun Suomi vuonna 2017 täyttää 100 vuotta, eräs toinenkin institutio täytää samat 100 vuotta. Kommunismi nousi Venäjällä valtaan lokakuun vallankumouksessa vuonna 1917 ensimmäisenä valtiona maailmassa. Ainakin muistamisen, jos ei niinkään juhlimisen aihe, sekin.

Pitkään hallinnut tsaari Nikolai ll  kukistettiin ja valtaan nousivat Leninin johtamat bolshevikit. Maa ajautui pitkään sisällissotaan, joka loppui vasta vuonna 1921. Näistä tapahtumista on katsottava kommunismin valtaan nousun alkaneen.

Mellakoihin on enää viisi päivää

Siihen on enää pari päivää. Itsenäisyyspäivään nimittäin. Suomen tasavallan presidentin järjestämä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli linnan juhlat on ollut jo pitkään koko kansan yhteinen kiinnostuksen kohde, joka vetää television ääreen ihmisiä aina mummoista ja vaareista lastenlapsiin. Lehtien muotikriitikot arvioivat innoissaan presidentin vieraiden pukuvalintoja, kun taas toisia kiinnostaa enemmän  se, kuka kenenkin kanssa liikkuu ja minne juhlien jatkot lopulta heidät vievät. 

Vappupuhe

Pidetty 1.5.2015 muistokäynnillä punaisten puolella taistelleiden, kaatuneiden ja vankileireillä tuhoutuneiden muistomerkillä.

 

Hyvät ystävät ja toverit,

Sodassa ja marttyyriudessa ei ole mitään ihailtavaa. Sota on aina kamala asia, olivatpa sotivat osapuolet ketä tahansa, mistä syistä tahansa. Vuonna 1918 käytiin Suomessa sisällissota. Tämä oli myös harvinaisen selvästi luokkasota, jossa työväenluokka kävi esivaltaa vastaan.
 

Ääriliikepuhe tappaa


Lauantain itsenäisyyspäivään varustautuva poliisi on jälleen kerran nostanut esiin huolensa ääriliikkeiden toiminnasta. Helsingin Sanomat nielee purematta ääriliikeretoriikan ja uutisoi lauantain mielenosoituksista otsikolla: ”Ääriliikkeet marssivat itsenäisyyspäivänä – poliiseja haalittu maakunnista Helsinkiin.”

Nato-skandaalin todelliset syyt

Mikko Elon blogissa on hyvää turinointia NATO-skandaalin ympäriltä ja jos on innokas, kannattaa tutustua kommentointiin. Mieltäni jäi kuitenkin painamaan se, etten nähnyt kenenkään puhuvan siitä, mistä pohjimmiltaan on kysymys!

Yhteiskuntarauha uhattuna, siksikö NATO apuun?

Si vis pacem, para bellum, jos haluat rauhaa, varaudu sotaan.  Barbaarinen käsitys rauhasta. Vasemmistolaiset on jankuttaneet ja jankuttaneet että paras tae rauhaan on tasa-arvo ja jos sitä ei ole, jos tuloerot kasvaa liikaa, yhteiskuntarauha on uhattuna.

Historiasta löytyy esimerkkejä luokkasodista, veljessodista, sisällissodista ja niitä esimerkkejä löytyy parastaikaa eri maapallon kolkilta.

Pikavippi vai seksityö

”Vaihtoehdot ovat nyt ne, että otan pikavipin tai alan myydä persettä. Ja pikavippiä en voi ottaa”, totesi ystäväni minulle lakonisesti. Nyökkäilin ymmärtävästi, olenhan itse ollut vastaavassa tilanteessa useita kertoja aiemmin. Koskaan en ole kumpaankaan joutunut turvautumaan – vielä.

Kenen marssissa marssit, sen maksuja maksat

Olen osallistunut eri kaupunkien Pride-marsseilla jo ennen kuin tajusin kuuluvani siihen ryhmään, jonka puolesta marssin. Helsinki Pride aktivoi uusia ihmisiä mukaan kulkueen jouduttua vuonna 2010 Suomen Vastarintaliike -uusnatsiryhmän kaasuhyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäys sai ihmisiä näkemään, kuinka huonosti tasa-arvo voi näennäisen tasa-arvoisessa maassamme.

NATO itsemurha ja luokkasotaa

Kun oikeiston veljet käy NATO-kiimaan, palaa Kaukiselta molemmat hihat ja tupsahtaapa tukkakin tuleen!

HS: Oikeistopolitiikka tappaa

Meinaa minullakin kerrankin mennä jauhot suuhun, kun Helsingin Sanomat uutisoi suurin kirjaimin: Häpeän politiikka tuottaa kasapäin ruumiita. Tottakai se on totta, mutta tuosta otsikosta on jo vaikea parantaa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä